Chocolademousse uit de kidde of sifon

147

Chocolademousse met een kidde of sifon

Met een sifon of kidde kun je meer dan alleen slagroom spuiten. Met verschillende andere toevoegingen of vloeibare gezeefde producten kun je mooie luchtige creaties maken.
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Equipment

  • 1 Kidde of Sifon
  • 1 gaspatroon

Ingrediënten

  • 350 ml room
  • 50 ml Tia Maria
  • 25 gram vanillesuiker
  • 45 gram chocolade couverture puur
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Instructies

  • 100 ml room met cacaopoeder, couverture en suiker laten smelten op laag vuur.
  • Af laten koelen en vermengen met de overige slagroom en Tia Maria.
  • Daarna door een zeef gieten in de kidde
  • 1 patroon toevoegen en opspuiten
  • Vervolgens de kop op de sifon draaien en 1 gaspatroon toevoegen en goed schudden voor gebruik

Notities

Deze mousse kun je makkelijk bij een grand dessert gebruiken.
Gang: Chocolade, Dessert
Keuken: Belgisch, Frans, Italiaans, Mediteraans
Diet: Vegetaries
Trefwoord: couverture, likeur, room
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht