Chocolade soufflé
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade
- 250 ml melk
- 10 g maïzena
- 15 g bloem
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 70 g room
- boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C (onder- en bovenwarmte).
- Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen.
- Scheid de dooiers en de eiwitten.
- Roer de eierdooier met 50 g suiker los.
- Voeg de maïzena en de bloem toe.
- Meng het chocolademengsel met de eierdooiers en laat het kort koken.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Bestrijk de soufflébakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker.
- Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is.
- Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe.
- Bak de soufflés in 18 minuten gaar.