Chocolade soufflé

128

Chocolade soufflé

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 38 minuten

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 250 ml melk
  • 10 g maïzena
  • 15 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 70 g room
  • boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (onder- en bovenwarmte).
  • Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen.
  • Scheid de dooiers en de eiwitten.
  • Roer de eierdooier met 50 g suiker los.
  • Voeg de maïzena en de bloem toe.
  • Meng het chocolademengsel met de eierdooiers en laat het kort koken.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Bestrijk de soufflébakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker.
  • Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is.
  • Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe.
  • Bak de soufflés in 18 minuten gaar.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht