Chocolade Glacage

117

Chocolade glacage

Een glacage is een mooi glimmend laagje over patisserie. Het zorgt ervoor dat het niet snel uitdroogt en langer goed blijft.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

50 gr Glucosestroop

85 gr Suiker

100 gr Couverture

50 gr Cacaopoeder

14 gr Gelatine

50 gr Water

120 gr Room

Instructies

Week de gelatine in ruim water gedurende 10 minuten

    Breng de room, water, cacaopoeder, suiker en glucose aan de kook en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.

      Smelt ondertussen de couverture au bain marie en giet dit bij de hete massa.

        Meng het geheel met een staafmixer door elkaar en giet het dan door een bolzeef

          Te gebruiken bij een temperatuur van 35 graden Celsius

            Notities

            Gang: Dessert, Patisserie
            Keuken: Belgisch, Frans
            Trefwoord: chocolade
            Dicht
            Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
            Dicht