Chocolade fudge

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 90 gram suiker om te carameliseren
  • 125 gram room om af te blussen
  • 45 gram boter om toe te voegen
  • 390 gram witte of pure chocolade om beetje bij beetje toe te voegen

Instructies

  • Doe de suiker in een pan en zet deze op een laag vuur.
  • Laat de suiker zachtjes lichtbruin kleuren, zodat er karamel ontstaat.
  • Doe de room erbij en roer zachtjes met een hittebestendige spatel deze door de suiker.
  • Voeg de boter toe en laat dit zachtjes koken totdat de suiker weer vloeibaar is.
  • Voeg de couverture toe en eventueel fijngehakte walnoten.
  • Giet de fudge in een met plastic bekleedde vorm en laat het afkoelen in de koelkast.
  • Snijdt de fudge voor het serveren in blokjes of steek ze uit in halve maantjes met een steker.
Gang: Dessert, Diner, High Tea, Lunch, Patisserie
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Engels, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Zweeds, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht