Chipolata bavarois

Deze klassieker mag zeker niet ontbreken op het Kerstmenu
Porties 6
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur

Equipment

  • 1 Mixer
  • 1 Kookpan
  • 2 mengkommen
  • 1 Spatel
  • 1 Garde
  • 1 Vorm of 6 kleine vormen

Ingrediënten

  • 250 gr Slagroom
  • 50 gr Suiker
  • 50 gr Bitterkoekjes of amarettikoekjes fijn gehakt
  • 250 ml volle melk
  • 50 gr Suiker
  • 50 ml Kirsch of Marasquin
  • 50 gr Bigarreau / gekonfijte kersen fijn gehakt
  • 12 gr blad gelatine
  • 100 gr Opgeklopte slagroom als garnering
  • Dessertkoekjes als garnering

Instructies

  • Week de gelatine in een bakje met koud water gedurende 5 minuten
  • Week de bigarreau, koekkruim in de likeur
  • Breng de melk met de 50 gram suiker aan de kook en zet het vuur dan uit
  • Voeg de gelatine toe en roer dit met een garde om de gelatine op te laten lossen
  • Laat de melk afkoelen in een bak met koud water
  • Klop de slagroom met de 50 gram suiker bijna stijf
  • Als de melk koud is en iets dikker wordt het mengsel van likeur en koekkruim en bigarreau mengen
  • Vervolgens de slagroom er doorheen spatelen met een spatel
  • Dan de bavarois die nu ontstaan is in een vorm doen of glazen verdelen
  • Afgarneren met opgeklopte slagroom en dessertkoekjes, zoals kletskoppen of lange vingers
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Diet: Koemelk
Trefwoord: buffet, dessert, feestdagen, kerstmis, menu

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht