Chipolata bavarois
Deze klassieker mag zeker niet ontbreken op het Kerstmenu
Equipment
- 1 Mixer
- 1 Kookpan
- 2 mengkommen
- 1 Spatel
- 1 Garde
- 1 Vorm of 6 kleine vormen
Ingrediënten
- 250 gr Slagroom
- 50 gr Suiker
- 50 gr Bitterkoekjes of amarettikoekjes fijn gehakt
- 250 ml volle melk
- 50 gr Suiker
- 50 ml Kirsch of Marasquin
- 50 gr Bigarreau / gekonfijte kersen fijn gehakt
- 12 gr blad gelatine
- 100 gr Opgeklopte slagroom als garnering
- Dessertkoekjes als garnering
Instructies
- Week de gelatine in een bakje met koud water gedurende 5 minuten
- Week de bigarreau, koekkruim in de likeur
- Breng de melk met de 50 gram suiker aan de kook en zet het vuur dan uit
- Voeg de gelatine toe en roer dit met een garde om de gelatine op te laten lossen
- Laat de melk afkoelen in een bak met koud water
- Klop de slagroom met de 50 gram suiker bijna stijf
- Als de melk koud is en iets dikker wordt het mengsel van likeur en koekkruim en bigarreau mengen
- Vervolgens de slagroom er doorheen spatelen met een spatel
- Dan de bavarois die nu ontstaan is in een vorm doen of glazen verdelen
- Afgarneren met opgeklopte slagroom en dessertkoekjes, zoals kletskoppen of lange vingers