Cheesecake
Ingrediënten
- 150 gram koekkruimels bv. Bastognekoek
- 70 gram gesmolten boter of beurre noisette alroerende uitgebruiste boter welke licht bruin is en daarna snel afgekoeld is
- 500 gram creamcheese Monchou of Philadelphia
- 150 gram suiker
- 20 gram bloem
- 75 zure room
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Oven voorverwarmen op 145 graden Celsius
- Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm van ca 24 cm.
- Roer de creamcheese goed glad met de suiker.
- Voeg de bloem, zure room, eieren, vanillesuiker en meng alles toe een gladde massa.
- Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake in ca 50 minuten in de oven.
- Niet hoger want anders scheurt de bovenkant.
- De cheesecake goed laten afkoelen.
- De cake blijft ca. 1 week goed in de koelkast.
- Je kunt er ook een dun laagje jam op smeren.
- In punten snijden en serveren