Cheesecake

Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram koekkruimels bv. Bastognekoek
  • 70 gram gesmolten boter of beurre noisette alroerende uitgebruiste boter welke licht bruin is en daarna snel afgekoeld is
  • 500 gram creamcheese Monchou of Philadelphia
  • 150 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 75 zure room
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 145 graden Celsius
  • Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm van ca 24 cm.
  • Roer de creamcheese goed glad met de suiker.
  • Voeg de bloem, zure room, eieren, vanillesuiker en meng alles toe een gladde massa.
  • Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake in ca 50 minuten in de oven.
  • Niet hoger want anders scheurt de bovenkant.
  • De cheesecake goed laten afkoelen.
  • De cake blijft ca. 1 week goed in de koelkast.
  • Je kunt er ook een dun laagje jam op smeren.
  • In punten snijden en serveren
Gang: Brunch, Dessert, High Tea, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Engels, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht