Cantuccini alla Mandorla
Een typisch Italiaanse lekkernij bij de thee of koffie. De structuur is hard en het deeg is 2 keer gebakken. Je dient eerst de eieren en de vanillesuiker goed luchtig op te kloppen anders lukt het niet. Het deeg is zacht en slap van structuur en dient snel gemodelleerd te worden en daarna afgebakken. Daarna als ze zacht is gesneden en daarna weer afgebakken.
Ingrediënten
- 500 gram Italiaanse bloem 00
- 300 gram suiker
- 350 gram amandelen heel
- 1 zakje bakpoeder
- 4 eieren
- 50 gram Vanillesuiker
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Met de mixer de eieren en suiker mixen tot een witte schuimige massa.
- De bloem met het zout en de amandelen met de mixer door het mengsel mengen. Bakpapier of het bakblik leggen.
- Met natte handen lange rollen van het deeg maken van 3 cm doorsnede. Bestrijken met eigeel.
- Ongeveer 25 minuten bakken in de oven.
- Uit de oven halen en even laten afkoelen.
- Plakken van 1 cm snijden en ze over de bakplaat verdelen.
- Terugplaatsen in de oven en nog 10-15 minuten krokant bakken op 175 graden.
- Serveertip: Serveer er een glaasje vino santo bij waarin de koekjes gedoopt worden.
Notities
