Cake uit Nantes

134

Nantes-cake

Porties 12 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Equipment

  • 1 Keukenmachine mixer
  • 1 Spatel
  • 1 Mengkom

Ingrediënten

  • 125 gram half gezouten zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 3 eieren
  • 40 gram meel
  • 30 ml donkere rum
  • Voor het glazuur van de cake van Nantes
  • 60 gram poedersuiker
  • 15 gram mineraalwater of witte rum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° (th6), verwarm hete lucht en vet de binnenkant van een siliconen cakevorm met een diameter van 20 cm in.
  • Klop de half gezouten zachte boter en de poedersuiker tot het mengsel romig is en de poedersuiker perfect is gesmolten en verwerkt.
  • Met de hand kan het wel 10 minuten duren 😉
  • Voeg het gezeefde amandelpoeder toe en klop het mengsel om het op te nemen.
  • Voeg de eieren een voor een toe en klop het mengsel zodat het ei is opgenomen voor de volgende toevoeging.
  • Giet de gezeefde bloem erbij en meng de massa fijn met een maryse.
  • Breng ten slotte uw Nantes-cake op smaak met rum of een andere smaak naar keuze.
  • Giet het mengsel in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak de cake in 40 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er in het midden in te prikken.
  • Haal uit de oven, ontvorm de cake voorzichtig op een rooster en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bereid het glazuur voor
  • Meng de poedersuiker en het water (of witte rum) in een klein bakje stevig om een ​​glad, glanzend glazuur te verkrijgen met de consistentie van tandpasta.
  • Giet het glazuur over de koude cake en strijk het glad met een spatel.
  • Nantes-cake kan op kamertemperatuur worden bewaard.

Notities

Lekker om er een bolletje roomijs bij te serveren. Bijvoorbeeld: vanille, mokka, chocolade, hazelnoot
Gang: Dessert, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht