Briseedeeg

EEn deeg speciaal voor de basis van openvruchtentaarten
Porties 1 taart
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr bloem gezeefd
  • 3 eetlepel suiker voor een zoete taart
  • Snufje zout
  • 100 gr boter
  • 2 eetlepels water

Instructies

  • Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa.
  • Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen.
  • Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Je kunt alvast het deeg in de gewenst vorm uitrollen en in de koelkast laten rusten. De juiste dikte hoeft nog niet dat kun je later doen , na het rusten.
  • Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen.
  • Rol het deeg eventueel verder uit en leg het in de bakvorm welke licht ingesmeerd is met een beetje boter.
  • Bak het deeg af in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius, totdat het goudbruin is.
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht