Briseedeeg
EEn deeg speciaal voor de basis van openvruchtentaarten
Ingrediënten
- 200 gr bloem gezeefd
- 3 eetlepel suiker voor een zoete taart
- Snufje zout
- 100 gr boter
- 2 eetlepels water
Instructies
- Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa.
- Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen.
- Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast.
- Je kunt alvast het deeg in de gewenst vorm uitrollen en in de koelkast laten rusten. De juiste dikte hoeft nog niet dat kun je later doen , na het rusten.
- Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen.
- Rol het deeg eventueel verder uit en leg het in de bakvorm welke licht ingesmeerd is met een beetje boter.
- Bak het deeg af in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius, totdat het goudbruin is.