Bombe van chocolade met vruchtenbavarois
Ingrediënten
- Ca. 150 gram gesmolten chocolade couverture op 50 graden in de oven
- Eventueel goudspray
- 250 gram slagroom
- 50 gram suiker
- 250 gram vruchten puree of sap
- 10 druppels citroensap voor de frisse fruitige smaak / mag je ook weglaten als je het niet in huis hebt.
- 50 gram suiker
- 12 gram gelatine
- Siliconen vormen om de bombes in te maken
- 1 dl volle yoghurt
- 1 dl abrikozenpuree of 1/2 dl abrikozensap
Instructies
- Als je goudspray hebt , dan eerst de bombe vormpjes hiermee inspuiten.
- Smeer dan de bombe vormpjes in met de gesmolten chocolade en laat ze in de koelkast opstijven.
- Herhaal dit nog een keer
- Week de gelatine in koud water totdat ze helemaal slap is.
- Klop de slagroom met 50 gram suiker half opgeslagen, dus niet stijf.
- Verwarm de helft van de puree of sap met de 50 gram suiker tot het kookpunt en los daar de uitgeknepen gelatine in op door er met een garde rustig doorheen te roeren.
- Doe de andere helft van de vruchtenpuree hierbij en laat het afkoelen totdat ze koud is.
- Voeg dit als spatelend bij de opgeklopte slagroom en verdeel dit over 6-8 kleine vormpjes of 1 grote vorm. Laat ze 2 uur in de koelkast opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt. je kunt ze ook in kopjes of glazen serveren.
- Als je bombes wilt maken van siliconenen vormpjes. Vul de bombes met de bavarois en vries ze in gedurende 4-5 uur.
- Dan kun je ze uit de siliconen mal halen en dan laten ontdooien in de koelkast in ca. 4 uur.
- Je kunt dit ook 1 of meerdere dagen van te voren doen.
- Abrikozen yoghurtsaus: Meng de yoghurt en de abrikozenpuree met elkaar en gebruik dit als begeleidende saus (zie foto).