Bloempotje met zoet lekkernijen
Deze bloempotjes kun je met veel verschillende zoete lekkernijen vullen. De aarde is wel leuk om te gebruiken en een verrassingseffect te creëren.
Ingrediënten
- 4-8 bloempotjes
- Voor de limoncello crème:
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels limoncello
- 1 eetlepel vanillesuiker
- Voor de avocado crème:
- 1 rijpe avocado
- 3 eetlepels mangopuree
- 1 eetlepel mascarpone
- 1 theelepeltje vanillesuiker
- Voor de garnering:
- Mini candy bars
- Blauwe bessen
- Frambozen
- Gezouten caramel bullits
- CHOCOLADE CRUMBLE
- 110 gram bloem
- 25 gram cacaopoeder
- 125 gram suiker
- 110 gram boter in kleine blokjes
Instructies
- OPKLOPPEN VAN DE LIMONCELLO CREME
- Doe de slagroom in een kom en klop ze bijna stijf met de suiker
- Als de slagroom bijna stijf is kun je de limoncello erbij doen met een spatel. Doe de room in een spuitzak als je het wilt op gaan spuiten
- AVOCADO CREME
- Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit.
- Haal de schil van het vruchtvlees af en voeg de mangopuree erbij en pureer met behulp van een keukenmachine of vork het geheel heel fijn.
- Voeg de mascarpone en de vanillesuiker toe . Doe de room in een spuitzak als je het wilt op gaan spuiten
- OP HET BORD
- Spuit eerst de limoncelloslagroom als een halve maan op het bord
- Leg het bloempotje in het midden , alsof het omgevallen is
- Vul het potje met de avocadomousse. Strooi de crumble op de mousse en garneer het geheel af met fruit munt en / of eetbare bloemen.
- Je kunt ook kleine candybars in stukjes snijden om te garneren.
- Druppels vruchtensaus kun je gebruiken om extra kleur te geven.
- CHOCOLADE CRUMBLE
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en maak de crumble voordat je met het recept gaat maken. Crumble kun je goed bewaren in een afgesloten potje. Je kunt ook eventueel chocolatcookies vermalen tot ‘aarde’.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met een garde. Laat de machine rustig draaien en op een gegeven moment ontstaan er kleine korreltjes die steeds groter worden. Als het ongeveer 3-4 mm zijn de machine uitzetten.
- Bak de crumble af op een ovenplaat met bakpapier gedurende 20 minuten op 170 graden. Hierna laten afkoelen.
Notities
Een andere manier van opmaak en presentatie is te zien op de onderstaande foto.