Banketbakkers room
Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melkDit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes.Voor een frisse citroensmaak 1/2 dl citroensap toevoegen tijdens de bereiding.
Equipment
- 1 Mixer
- 1 Spatel
- 1 Kookpan
- 1 Beslagkom
Ingrediënten
- ½ liter melk
- 35 gram custard
- 4 eidooiers
- 75 gram kristalsuiker en 25 gram vanillesuiker
- 1 vanillestokje of 25 gram vanillesuiker
Instructies
- 3/4 van de melk met het open gesneden vanillestokje met 110 gram suiker laten koken.
- Meng de custard, eidooiers en 1/4 melk in een kom.
- Giet de kokende melk bij deze massa
- Breng de crème nu weer aan de kook en laat ze al roerend even koken.
- Daarna koud kloppen met de mixer.
Notities
Als je crème au beurre / botercrème wilt maken kijk dan op deze website naar het recept en de bereiding hiervan.