Banketbakkers room / crème patisserie

167

Banketbakkers room

Banketbakkersroom is een room gemaakt van eidooiers, suiker, custard en melk
Dit wordt gebruikt om bladerdeeg mee te vullen en tompouce te maken, maar ook lekker in flensjes.Voor een frisse citroensmaak 1/2 dl citroensap toevoegen tijdens de bereiding.
Porties 10
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • 1 Mixer
  • 1 Spatel
  • 1 Kookpan
  • 1 Beslagkom

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 35 gram custard
  • 4 eidooiers
  • 75 gram kristalsuiker en 25 gram vanillesuiker
  • 1 vanillestokje of 25 gram vanillesuiker

Instructies

  • 3/4 van de melk met het open gesneden vanillestokje met 110 gram suiker laten koken.
  • Meng de custard, eidooiers en 1/4 melk in een kom.
  • Giet de kokende melk bij deze massa
  • Breng de crème nu weer aan de kook en laat ze al roerend even koken.
  • Daarna koud kloppen met de mixer.

Notities

Als je crème au beurre / botercrème wilt maken kijk dan op deze website naar het recept en de bereiding hiervan.
Gang: Dessert, Patisserie
Keuken: Belgisch, Deens, Duits, Frans, Hollands, Zweeds, Zwitsers
Trefwoord: dessert, patisserie
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht