Appeltjes uit de oven

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 4 Galia appeltjes of Pinklady
  • 100 gram boter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram suiker
  • mespuntje kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
  • Schil de appels en haal het klokhuis met een appelboor eruit.
  • Het maken van appelstroop/sap:
  • Doe de schillen in een steelpannetje met de 50 gram suiker en de honing en vul het pannetje zodat de schillen helemaal onder water staan.
  • Breng dit aan de kook totdat er nog 12 cm water in de pan aanwezig is.
  • Giet de appelsap door een zeefje en gebruik dit straks voor de appelbereiding.
  • Neem 4 soufleebakjes en doe hierin 25 boter en 25 gram suiker.
  • Leg de appels in de bakjes en strooi er een beetje kaneel over heen en zet de bakjes in de oven gedurende 20 minuten.
  • Haal de bakjes uit de oven en draai de appels om en giet er nu 2 cm appelstroop/sap bij iedere appel en zet de appels wederom ca. 20 minuten in de oven.
  • Nu zijn de appels gaar en kun je ze serveren met eventueel een crunch van amarettikoekjes. Ook een bolletje vanilleijs smaakt erg goed bij dit frisse dessert.
Gang: Brunch, Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Zweeds, Zwitsers
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht