Appeltjes uit de oven
Ingrediënten
- 4 Galia appeltjes of Pinklady
- 100 gram boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels honing
- 100 gram suiker
- mespuntje kaneel
Instructies
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Schil de appels en haal het klokhuis met een appelboor eruit.
- Het maken van appelstroop/sap:
- Doe de schillen in een steelpannetje met de 50 gram suiker en de honing en vul het pannetje zodat de schillen helemaal onder water staan.
- Breng dit aan de kook totdat er nog 12 cm water in de pan aanwezig is.
- Giet de appelsap door een zeefje en gebruik dit straks voor de appelbereiding.
- Neem 4 soufleebakjes en doe hierin 25 boter en 25 gram suiker.
- Leg de appels in de bakjes en strooi er een beetje kaneel over heen en zet de bakjes in de oven gedurende 20 minuten.
- Haal de bakjes uit de oven en draai de appels om en giet er nu 2 cm appelstroop/sap bij iedere appel en zet de appels wederom ca. 20 minuten in de oven.
- Nu zijn de appels gaar en kun je ze serveren met eventueel een crunch van amarettikoekjes. Ook een bolletje vanilleijs smaakt erg goed bij dit frisse dessert.