Appel uit de oven met amandelbeslag
Ingredients
- 4 Elstar appels
- Voor het beslag
- 50 gram suiker
- 100 gram amandelpoeder of geschaafde amandelen
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- snufje kaneel
- snufje zout
Instructions
- Verwarm de heteluchtoven op 170 graden Celsius
- Snijd de appel dwars doormidden en haal er met een meloenboortje het klokhuis eruit. Boor er vervolgens 4 bolletjes uit en bewaar deze
- Maal met een keukenmachine de ingrediënten voor het beslag door elkaar tot een gladde puree.
- Vul de appel met het amandelbeslag en plaats deze op een ovenschaaltje en zet ze in de oven gedurende 20 minuten en bak ze goudbruin.
- Haal de appel uit de oven en plaats ze op een bord en strooi er een crumble omheen en giet er een beetje stroop omheen of een acetobalsamicosiroop.
- Balsamico siroop maak je als volgt: 1 dl aceto balsamico 50 gram bruine basterdsuiker Kook dit tot 1/3 in in een klein steelpannetje en laat dit afkoelen. Nu is dit een stroop die je kunt gebruiken om te doseren. Als je dit te zuur vindt kun je een beetje keukenstroop toevoegen.
- Je kunt ook een saus maken met dragon en room. Zie boven in de tekst de link naar dat recept in het groen.