Appelgelei
In het kader van restverwerking, kun je van de schillen en klokhuis met pitjes een mooie appelgelei zelf maken. Deze basis kun je gebruiken om een appeltaart te voorzien van een mooi glanzend laagje. Mooi om te zien en de appeltaart droogt hierdoor ook niet snel uit.
Ingrediënten
- Schillen en klokhuizen van 4-6 appels
- 50 gram gelei suiker
- 1 liter water
Instructies
- Doe de schillen en klokhuizen in een ruime pan
- Voeg de gelei suiker toe met 1 liter water
- Breng alles aan de kook en laat dit geheel een uurtje zachtjes koken
- Als de schillen en klokhuizen helemaal gaar zijn giet alles door een zeef en vang het vocht op in een andere pan (steelpan)
- Kook dit vervolgens in tot ca. 1,5 dl
- Neem een klein lepeltje uit de pan en laat dit afkoelen. O die manier kun je zien of de appelstroop dik genoeg is
- Als dit zo is kun je hem direct gebruiken om een appeltaart te voorzien met een kwastje van een mooi glimmend laagje
- Als je de appelstroop bewaart en later een appeltaart wil bestrijken, dan op een laag vuur de appelgelei laten koken en met een kwastje de appeltaart bestrijken