Ananasdessert
Ingrediënten
- 1 ananas
- 4 stuks rond uitgestoken appeltaartdeeg, dun uitgerold, van ca 5 cm en afgebakken
- 2 dl slagroom opgeklopt met 50 gram suiker
- 1 merengue
- 2 eetlepels gesmolten chocolade
- 2 eetlepels gebrande kokos – klapper
Instructies
- Snijd van de ananas 6 dunne plakken af en vervolgens in zeer kleine blokjes
- Neem de helft hiervan en vermengt dit met 1 dl opgeklopte slagroom
- Zet de afgebakken bodem van appeltaartdeeg midden op het bord en zet hier een stekervorm omheen
- Vul de steker met 1/4 van de ananasroomvulling
- Vervolgens met 1/4 van de ananasblokjes zonder room
- Brokkel hierop 1/4 van de merengue in stukjes en giet hierop een beetje gesmolten chocolade op
- Spuit hier met behulp van een spuitzak met kartelmondje een mooie rozet slagroom op
- Bestrooien met de gebrande kokos en eventueel een beetje cacaopoeder en een takje basilicum of munt
- Doe dit vervolgens met alle andere 3