Ananasdessert

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 4 stuks rond uitgestoken appeltaartdeeg, dun uitgerold, van ca 5 cm en afgebakken
  • 2 dl slagroom opgeklopt met 50 gram suiker
  • 1 merengue
  • 2 eetlepels gesmolten chocolade
  • 2 eetlepels gebrande kokos – klapper

Instructies

  • Snijd van de ananas 6 dunne plakken af en vervolgens in zeer kleine blokjes
  • Neem de helft hiervan en vermengt dit met 1 dl opgeklopte slagroom
  • Zet de afgebakken bodem van appeltaartdeeg midden op het bord en zet hier een stekervorm omheen
  • Vul de steker met 1/4 van de ananasroomvulling
  • Vervolgens met 1/4 van de ananasblokjes zonder room
  • Brokkel hierop 1/4 van de merengue in stukjes en giet hierop een beetje gesmolten chocolade op
  • Spuit hier met behulp van een spuitzak met kartelmondje een mooie rozet slagroom op
  • Bestrooien met de gebrande kokos en eventueel een beetje cacaopoeder en een takje basilicum of munt
  • Doe dit vervolgens met alle andere 3
Gang: Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Diet: Gluten, Koemelk, Lactose
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht