Abrikozen- of vruchtenbavarois

131

Vruchtenbavarois

Porties 6
Voorbereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl slagroom met 50 gram suiker niet helemaal stijf opgeslagen
  • 3 dl abrikozenpuree of sap of ander fruitsap-puree
  • 50 gram suiker
  • 9 gram gelatine
  • Saus: 1 dl volle yoghurt
  • Saus: 1 dl abrikozenpuree of 1/2 dl abrikozensap

Instructies

  • Week eerst de gelatine in koud water. Doe de blaadjes 1 voor 1 in het koude water.
  • Maak de abrikozenpuree of -sap met de 50 gram suiker heet en haal ze van het vuur. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de abrikozenpuree.
  • Laat dit afkoelen, totdat ze begint te geleren (dik te worden).
  • Voeg dit als spatelend bij de opgeklopte slagroom en verdeel dit over 8 kleine vormpjes of 1 grote vorm.
  • Laat ze minimaal 2 uur in de koelkast opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt. je kunt ze ook in kopjes of glazen serveren.
  • Als je ze uit de vormpjes wilt halen, neem je een bakje met heet water en zet het vormpje tot de rand rand 2 seconden in het hete water.
  • Schud flink aan het vormpje en zet de bavarois op het bord.
  • Abrikozen yoghurtsaus:
  • Meng dit met elkaar en gebruik dit als begeleidende saus (zie foto).
Gang: Brunch, Dessert, Diner, High Tea, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht