Vruchtenbavarois
Ingrediënten
- 3 dl slagroom met 50 gram suiker niet helemaal stijf opgeslagen
- 3 dl abrikozenpuree of sap of ander fruitsap-puree
- 50 gram suiker
- 9 gram gelatine
- Saus: 1 dl volle yoghurt
- Saus: 1 dl abrikozenpuree of 1/2 dl abrikozensap
Instructies
- Week eerst de gelatine in koud water. Doe de blaadjes 1 voor 1 in het koude water.
- Maak de abrikozenpuree of -sap met de 50 gram suiker heet en haal ze van het vuur. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de abrikozenpuree.
- Laat dit afkoelen, totdat ze begint te geleren (dik te worden).
- Voeg dit als spatelend bij de opgeklopte slagroom en verdeel dit over 8 kleine vormpjes of 1 grote vorm.
- Laat ze minimaal 2 uur in de koelkast opstijven voordat je ze uit de vormpjes haalt. je kunt ze ook in kopjes of glazen serveren.
- Als je ze uit de vormpjes wilt halen, neem je een bakje met heet water en zet het vormpje tot de rand rand 2 seconden in het hete water.
- Schud flink aan het vormpje en zet de bavarois op het bord.
- Abrikozen yoghurtsaus:
- Meng dit met elkaar en gebruik dit als begeleidende saus (zie foto).