Aardbeien Romanoff

738

Aardbeien Romanoff

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram aardbeien het liefst Hollandse
  • ½ dl jus dorange
  • 10 cl scheutje Crème de cassis
  • 2 dl slagroom
  • Schepje suiker

Instructies

  • Haal van de aardbeien de kroontjes af en spoel de aardbeien even onder de kraan af op eventueel zandkorrels.
  • Snij de aardbeien in grote stukken. Leg deze 10 minuten in de jus d’orange.
  • Klop ondertussen de slagroom bijna stijf met de suiker en crème de cassis.
  • Haal de aardbeien uit de jus d’orange en meng de zomerkoninkjes met de slagroom.
  • Serveren: Neem een diepbord en schep hierop de Romanoff slagroom.
  • Schenk er een beetje jus d’orange over en garneer dit af met een kletskop en een beetje poedersuiker.
  • Tip: De snelle manier is als je de aardbeien in de Grand Marnier legt en apart slagroom opslaat en de slagroom door de aardbeien heen spatelt en dan in ronde steker modeleren op een bord.
Gang: Brunch, Dessert, Diner, Lunch, Patisserie, Zoet
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht