Pindasoep met spinazie
Deze wokschotel met pindasoep is een heerlijk gerecht om bij verschillende menu’s te serveren.In de Aziatische keuken leent dit gerecht zich uitstekend. Als tussengerecht bij een menu. Als bijgerecht in een rijsttafel. Als garnituur bij saté of sushi.
Ingrediënten
- 500 gram spinazie
- 1/2 ui fijn gesnipperd en 3 eetlepels rijst-of wok olie
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 2 cm verse gember zeer fijn gesneden of geraspt
- 50 gram taugé
- Voor de Pindasoep:
- 1/2 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 2 cm verse gember zeer fijn gesneden of geraspt
- 1 theelepeltje djahé
- 1 theelepeltje ketoembar
- 1 theelepeltje laos
- 1 theelepeltje sambal
- 1/2 uitgeperste citroen of limoen
- 2 eetlepels soyasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 dl melk
- 2 -3 eetlepels pindakaas geen Calvé