Pindasoep met spinazie

Deze wokschotel met pindasoep is een heerlijk gerecht om bij verschillende menu’s te serveren.In de Aziatische keuken leent dit gerecht zich uitstekend. Als tussengerecht bij een menu. Als bijgerecht in een rijsttafel. Als garnituur bij saté of sushi.
Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 1/2 ui fijn gesnipperd en 3 eetlepels rijst-of wok olie
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 2 cm verse gember zeer fijn gesneden of geraspt
  • 50 gram taugé
  • Voor de Pindasoep:
  • 1/2 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 2 cm verse gember zeer fijn gesneden of geraspt
  • 1 theelepeltje djahé
  • 1 theelepeltje ketoembar
  • 1 theelepeltje laos
  • 1 theelepeltje sambal
  • 1/2 uitgeperste citroen of limoen
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 dl melk
  • 2 -3 eetlepels pindakaas geen Calvé
Gang: Bijgerecht, Soep
Keuken: Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht