Runderbouillon of ossenstaartbouillon
Ingrediënten
- 1 kg runder schenkel of ossenstaarten
- 2 uien gesneden in stukken
- 1 winterpeen gesneden in stukken
- 1 /2 prei in stukken
- 1 bosje peterselie
- 1 stukje folie
- 1 blaadje laurier
- 1 teentje knoflook
- scheutje madeira bij de ossenstaartbouillon op het laatst toegeven vlak voor het serveren.
Instructies
- De schenkel met koud water opzetten.
- Als het kookt afschuimen en de groenten toevoegen met de smaakstoffen c.q. kruiden. Ca. 4 uur zachtjes laten koken / trekken
- Daarna door een zeef gieten en opvangen in een andere pan. Klaar voor gebruik en op smaak maken met zout, peper.
- Hiermee kun je diverse soorten soep maken.
- Diverse garnituren toevoegen, zoals tomaat, maïs, champignons, tuinkruiden, soepballetjes, vermicelli, pasta, etc.
Notities
Te bewaren in de vriezer geportioneerd.