Runderbouillon of ossenstaartbouillon

Servings 5 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg runder schenkel of ossenstaarten
  • 2 uien gesneden in stukken
  • 1 winterpeen gesneden in stukken
  • 1 /2 prei in stukken
  • 1 bosje peterselie
  • 1 stukje folie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje madeira bij de ossenstaartbouillon op het laatst toegeven vlak voor het serveren.

Instructies

  • De schenkel met koud water opzetten.
  • Als het kookt afschuimen en de groenten toevoegen met de smaakstoffen c.q. kruiden. Ca. 4 uur zachtjes laten koken / trekken
  • Daarna door een zeef gieten en opvangen in een andere pan. Klaar voor gebruik en op smaak maken met zout, peper.
  • Hiermee kun je diverse soorten soep maken.
  • Diverse garnituren toevoegen, zoals tomaat, maïs, champignons, tuinkruiden, soepballetjes, vermicelli, pasta, etc.

Notities

Te bewaren in de vriezer geportioneerd.
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Soep
Keuken: Belgisch, Duits, Frans, Hollands, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht