Romige preisoep

239

Romige preisoep

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 dl runder- of gevogelte bouillon
  • ½ prei alleen het groene deel in stukjes gesneden
  • ¼ liter slagroom
  • beetje zout en peper
  • Als garnering fijngesneden bieslook of peterselie toevoegen .

Instructies

  • Blancheer de prei in een beetje bouillon en puree dit geheel in een keukenmachine blender of staafmixer
  • Maak de overige bouillon warm met de room en breng dit op smaak
  • Voeg nu de preipuree toe en laat dit even aan de kook komen
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Serveren met een broodje of soepstengel
  • Voeg op het laatst de fijn gesneden bieslook toe

Notities

Als extra tip:
Je kunt op het laatst ook een beetje gerookte zalm in de soep doen.
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Soep
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht