Romige mosterdsoep
Ingrediënten
- 25 gram roomboter of 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperd uitje klein of sjalotje
- 1 eetlepel mosterd grof of fijn
- 1 teentje knoflook fijn gesneden of geperst
- 50 cl witte wijn
- 4 dl gevogelte- rund of groentebouillon
- 1 dl slagroom
- Garnering van rucola sla of bieslook
- Peper en zout naar smaak
- Semola maisbloem om te binden
Instructies
- Neem een steelpan en verwarm deze op een matig vuur
- Doe de boter of olie hierin en fruit eerst het uitje aan en roer regelmatig in het pannetje
- Voeg de mosterd toe en bak dit rustig mee, zodat de zure smaak uit de mosterd verdwijnt
- Voeg de knoflook toe met een klein snufje zout
- Blus hierna met een scheutje witte wijn het geheel af en laat dit inkoken totdat de witte wijn bijna helemaal verdampt is
- Voeg de bouillon en room toe en breng het geheel aan de kook en breng het geheel op smaak met peper en zout
- Mocht je de soep iets te dun vinden, kun je deze licht binden met een theelepeltje semola maisbloem.
- Dit voeg je al roerend met een kleine garde als de soep kookt.
- Let op niet te veel tegelijk, je kunt er beter nog ietsje bij doen dan eraf halen, want dan moet je er weer bouillon bij doen
- Voeg op het laats de garnering toe en serveer de soep.
- Lekker met een stokje stokbrood of croutons van focaccia