Romige mosterdsoep

100

Romige mosterdsoep

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter of 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperd uitje klein of sjalotje
  • 1 eetlepel mosterd grof of fijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden of geperst
  • 50 cl witte wijn
  • 4 dl gevogelte- rund of groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • Garnering van rucola sla of bieslook
  • Peper en zout naar smaak
  • Semola maisbloem om te binden

Instructies

  • Neem een steelpan en verwarm deze op een matig vuur
  • Doe de boter of olie hierin en fruit eerst het uitje aan en roer regelmatig in het pannetje
  • Voeg de mosterd toe en bak dit rustig mee, zodat de zure smaak uit de mosterd verdwijnt
  • Voeg de knoflook toe met een klein snufje zout
  • Blus hierna met een scheutje witte wijn het geheel af en laat dit inkoken totdat de witte wijn bijna helemaal verdampt is
  • Voeg de bouillon en room toe en breng het geheel aan de kook en breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Mocht je de soep iets te dun vinden, kun je deze licht binden met een theelepeltje semola maisbloem.
  • Dit voeg je al roerend met een kleine garde als de soep kookt.
  • Let op niet te veel tegelijk, je kunt er beter nog ietsje bij doen dan eraf halen, want dan moet je er weer bouillon bij doen
  • Voeg op het laats de garnering toe en serveer de soep.
  • Lekker met een stokje stokbrood of croutons van focaccia
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Soep
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht