Heldere kippenbouillon

130

Heldere kippenbouillon

Een heldere kippenbouillon is leuk om te maken. Het is erg gezond omdat er veel voedingswaarden in een bouillon zit. Dagelijks een kopje kippenbouillon is o.a. erg goed om je immuunsysteem op peil te houden.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 kg kipkarkassen en / of afsnijdsels van kip of een soepkip
  • 2 uien in stukken gesneden
  • 1 winterpeen in stukken gesneden
  • 1 /2 prei in stukken gesneden
  • 1 bosje peterselie
  • 1 stukje folie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • De kip in de oven bruin laten worden gedurende 30-45 minuten bij 180 graden Celsius. Dan met koud water opzetten. Als het kookt afschuimen en de groenten toevoegen met de smaakstoffen c.q. kruiden. Nog geen zout toevoegen.
  • Dit doe je pas op het allerlaatst.
  • Ca. 8 uur zachtjes laten koken/trekken. Daarna door een zeef/doek/zeef gieten en opvangen in een andere pan.
  • Als je er saus van wilt maken en wilt laten inkoken dan pas op smaak brengen als het voldoende is ingekookt.
  • Als je het als bouillon wilt gebruiken dan is het nu klaar voor gebruik en kun je het op smaak maken met zout, peper.
  • Je kunt er diverse garnituren aan toevoegen, zoals tomaat, maïs, champignons, tuinkruiden, vermicelli, fijn gesneden flensjes, soepballetjes, geplukte kip, pasta, etc.
  • Extra tip: Voeg voor een spannende smaak een paar druppels Xeres azijn toe.
  • Te bewaren in de vriezer geportioneerd gaat heel goed.
Gang: Bijgerecht, Soep
Keuken: Belgisch, Chinese, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht