Chlorofyl bereiding bladgroenkorrels natuurlijke kleurstof
Equipment
- rvs bakken
- passeerdoek
- keukenmachine/thermoblender
- fijne zeef
- Kookpan
- groene snijplank
- plastic bakje
Ingrediënten
- 250 gram groene kruiden
- 750 ml. water
Instructies
- Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
- Maal de gewassen kruiden fijn in de keukenmachine of thermoblender met 750 ml water.
- Zet een fijne zeef in een passende pan en giet de gemalen kruiden op de zeef. Vang het vocht op; hier is het je namelijk om te doen!
- Verwarm het vocht in de pan tot ongeveer 80 °C.
- Passeer het vocht door een passeerdoek en laat uitlekken tot al het vocht eruit is.
- Leg de doek op een groene snijplank en schraap de chlorofyl ervan af.
- Doe de chlorofyl in een plastic bakje, sluit af en bewaar in de koeling.
- Tip: Gebruik het product bijvoorbeeld voor het afwerken van aardappelpuree, botersaus of groene kruidenmayonaise.
- Resultaat: De handeling is goed uitgevoerd wanneer:- er een fijne groene substantie is ontstaan.