Chlorofyl bereiding bladgroenkorrels natuurlijke kleurstof

138

Chlorofyl bereiding bladgroenkorrels natuurlijke kleurstof

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Equipment

  • rvs bakken
  • passeerdoek
  • keukenmachine/thermoblender
  • fijne zeef
  • Kookpan
  • groene snijplank
  • plastic bakje

Ingrediënten

  • 250 gram groene kruiden
  • 750 ml. water

Instructies

  • Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  • Maal de gewassen kruiden fijn in de keukenmachine of thermoblender met 750 ml water.
  • Zet een fijne zeef in een passende pan en giet de gemalen kruiden op de zeef. Vang het vocht op; hier is het je namelijk om te doen!
  • Verwarm het vocht in de pan tot ongeveer 80 °C.
  • Passeer het vocht door een passeerdoek en laat uitlekken tot al het vocht eruit is.
  • Leg de doek op een groene snijplank en schraap de chlorofyl ervan af.
  • Doe de chlorofyl in een plastic bakje, sluit af en bewaar in de koeling.
  • Tip: Gebruik het product bijvoorbeeld voor het afwerken van aardappelpuree, botersaus of groene kruidenmayonaise.
  • Resultaat: De handeling is goed uitgevoerd wanneer:- er een fijne groene substantie is ontstaan.
Gang: Dressing, Saus, Soep
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht