Bouillabaisse a la Marseille

170

Bouillabaisse a la Marseille

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur

Ingrediënten

  • Ca. 1.5 kg gemengde zeevis en zeevruchten. zoals mul zeebaars, zonnevis, grote garnalen.
  • 1,2 liter water
  • 350 gram tomaten geplicheerd ontvellen
  • 10 saffraandraadjes
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in ½ ringen
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • ½ venkelknol in kleine blokjes
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • Bouquet garni peterselie, tijm en laurier.Samengebonden, zodat het later gemakkelijk is te verwijderen
  • Sinaasappelschil zestes van ½ sinaasappel
  • 1 dl witte wijn
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 el Pernod
  • Fijngehakte peterselie
  • Zout en vers gemalen peper.

Instructies

  • Fileer de vis als je deze wilt gebruiken. Bak deze dan niet mee!
  • Week de saffraan in 1-2 el warme witte wijn.
  • Verwijder de kieuwen van de koppen, staart en schubben van de vis en bak ze in 1 dl olijfolie.
  • Voeg de ui, prei, venkel en bleekselderij toe en bak ze tot ze een beetje zacht zijn.
  • Bak de tomatenpuree mee en blus het af met de Pernod.
  • Voeg de knoflook, bouquet garni, sinaasappelschil en tomaten toe.
  • Roer de saffraan met het weekvocht en het water erdoor.
  • Voeg het visafval toe en breng de soep aan de kook en laat hem 30-40 minuten pruttelen.
  • Zeef de soep nu door een grove zeef en daarna door een fijne zeef.
  • Als je de soep niet verder wilt inkoken dan op smaak maken.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Bak eerst de garnalen apart in een koekenpan in een beetje olijfolie en voeg na een paar minuten de gefileerde vis erbij en laat dit nog 1 minuut zachtjes mee bakken. Verdeel dit met een schuimspaan voorzichtig op voorverwarmde borden of kommen.
  • Bestrooi met zeer fijn gesneden bieslook of bosui.
  • Tip: Maak een rouille van mayonaise, knoflook en rode paprika-piment en een klein mespuntje cayennepeper. Dit kun je op het stukje stokbrood smeren.
Gang: Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Vis, Vooraf
Keuken: Frans, Italiaans, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht