Bisque van garnalen

130

Bisque van garnalen

Porties 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte garnalen
  • scheutje olijfolie ca. 3 eetlepels
  • 1 kleine winterpeen of 4 was peentjes fijn gesneden
  • 4 tomaten fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel pastis of pernod
  • 1 venkelknol fijn gesneden
  • Het groen van een prei
  • 1 1/2 liter water

Instructies

  • Maak de garnalen schoon en zet de garnalen in de koelkast
  • Bewaar de schillen en de koppen
  • Neem een ruime pan en doe hierin een scheutje olijfolie
  • Als de olie warm is dan de ui erbij en deze licht aanfruiten
  • Doe de knoflook erbij een een snufje zout
  • Vervolgens de schillen en koppen van de garnalen erbij en dit even een paar minuutjes meebakken
  • Vervolgens de tomatenpuree erbij en deze ontzuren
  • Bak dit ongeveer 2 minuten
  • Blus dit af met de wijn en de pernod en doe hierbij de wortel, tomaten, venkel en het water
  • Laat dit zachtjes een uurtje pruttelen
  • Giet dit vervolgens door een zeef en vang dit op in een andere pan
  • Maak het geheel op smaak en voeg er eventueel room of crème fraîche toe in het bord of glas als je het serveert.
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch, Soep, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht