Bisque van garnalen
Ingrediënten
- 500 gram gekookte garnalen
- scheutje olijfolie ca. 3 eetlepels
- 1 kleine winterpeen of 4 was peentjes fijn gesneden
- 4 tomaten fijngesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 glas witte wijn
- 1 eetlepel pastis of pernod
- 1 venkelknol fijn gesneden
- Het groen van een prei
- 1 1/2 liter water
Instructies
- Maak de garnalen schoon en zet de garnalen in de koelkast
- Bewaar de schillen en de koppen
- Neem een ruime pan en doe hierin een scheutje olijfolie
- Als de olie warm is dan de ui erbij en deze licht aanfruiten
- Doe de knoflook erbij een een snufje zout
- Vervolgens de schillen en koppen van de garnalen erbij en dit even een paar minuutjes meebakken
- Vervolgens de tomatenpuree erbij en deze ontzuren
- Bak dit ongeveer 2 minuten
- Blus dit af met de wijn en de pernod en doe hierbij de wortel, tomaten, venkel en het water
- Laat dit zachtjes een uurtje pruttelen
- Giet dit vervolgens door een zeef en vang dit op in een andere pan
- Maak het geheel op smaak en voeg er eventueel room of crème fraîche toe in het bord of glas als je het serveert.