Zwerik krokant gebakken met appel

130

Zwezerik krokant gebakken met appel

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 500-600 Gram Zwezerik
  • 250 Gram Mire poix mager = gebakken fijngesneden bouquette garni zonder spek
  • Dragon en/of appelbolletjes
  • Bloem
  • Boter
  • Zout peper
  • VOOR HET GARNITUUR
  • 500 gram Wilde spinazie of geblancheerde bimi scheuten
  • 1 fijn gesnipperde sjalot of rode ui
  • VOOR DE SAUS
  • Dragon en/ of appelbolletjes
  • Kookvocht 3 dl appelsap van de zwezerik
  • Boter

Instructies

  • Spoel eerst de zwezerik schoon onder koud water. Dan droog deppen met keukenpapier.
  • Peper en zout de zwezerik.
  • Fruit eerst de mire poix aan in roomboter.
  • Leg hierop de zwezerik en laat deze voorzichtig rondom aanbraden.
  • Voeg als de zwezerik rondom licht gekleurd is een beetje bouillon of appelsap toe, zodat de zwezerik 2/3 in de bouillon ligt. Laat de zwezerik met in een gesloten pan op een laag vuur in 15 – 20 minuten gaar worden. Haal de zwezerik dan uit de pan en laat deze afkoelen.
  • Passeer het kookvocht en kook dit in met verse dragon en voeg appelbolletjes toe.
  • Monteer op het laatst met boter.
  • Als de zwezerik is afgekoeld het vel eraf pellen. Daarna de zwezerik in plakken van 7 mm snijden en bestrooien met peper en zout.
  • Daarna door de bloem wentelen.
  • Bak de zwezerik plakken rustig in roomboter totdat ze krokant is. Dit duurt ca. 4-6 minuten.
  • Bak ondertussen de sjalot of rode ui in nieuwe boter en voeg daarna de spinazie toe. Of blancheer de bimischeuten.
  • Smoor dit even breng op smaak en lek dit even uit in een bolzeef.
  • Verdeel de spinazie of bimischeuten in het midden op de verwarmde borden en leg hierop een plakje zwezerik.
  • Maak de saus warm en breng deze op smaak. NIET MEER KOKEN !!
  • Schep de saus om de groenten, niet over de zwezerik.

Notities

Wijntip
Rode St. Emilion of Cote du Rhone
Gang: Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht