Ceasar Salade
Ingrediënten
- 2 kipfilets of gerookte kipfilets van 125 gram
- 1 krop Ysbergsla of Romano sla
- 1 bosje waterkers indien voorradig
- 1 blikje ansjovis
- 8 eetlepels mayonaise
- 4 augurkjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 casino boterhammen om croutons te maken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Snijd het brood in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 10-15 minuten lichtbruin
- Was de sla en draai het droog in een centrifuge
- Peper en zout de kipfilets en bak de kipfilets in 50 gram boter om en om en zet ze dan 10 minuten in de oven om ze verder te garen
- Maak ondertussen de ansjovis mayonaise
- Haal 4 ansjovisfilets uit het blikje en prak ze zeer fijn met het sap van een halve citroen
- Vermeng dit met de mayonaise en breng dit op smaak met een beetje peper uit de molen
- Neem de sla en verdeel dit op de borden
- Snijd de kip in gelijkmatige stukjes en verdeel dit op de salade
- Giet er de mayonaise over de kip en garneer het af met de augurk, ansjovis, broodcroutons en de Parmezaanse kaas