Ceasar Salade

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets of gerookte kipfilets van 125 gram
  • 1 krop Ysbergsla of Romano sla
  • 1 bosje waterkers indien voorradig
  • 1 blikje ansjovis
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 4 augurkjes
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 casino boterhammen om croutons te maken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Snijd het brood in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 10-15 minuten lichtbruin
  • Was de sla en draai het droog in een centrifuge
  • Peper en zout de kipfilets en bak de kipfilets in 50 gram boter om en om en zet ze dan 10 minuten in de oven om ze verder te garen
  • Maak ondertussen de ansjovis mayonaise
  • Haal 4 ansjovisfilets uit het blikje en prak ze zeer fijn met het sap van een halve citroen
  • Vermeng dit met de mayonaise en breng dit op smaak met een beetje peper uit de molen
  • Neem de sla en verdeel dit op de borden
  • Snijd de kip in gelijkmatige stukjes en verdeel dit op de salade
  • Giet er de mayonaise over de kip en garneer het af met de augurk, ansjovis, broodcroutons en de Parmezaanse kaas
Gang: Maaltijdsalade, Salade, Vooraf
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht