Camembert of geitenkaas salade
Ingrediënten
- 50 gr dun gesneden ontbijtspek of pancetta
- 250 gr camembert of geitenkaas
- sap van ½ sinaasappel
- 1 eetl olie
- 1 theel honing
- teentje knoflook
- 2 eetl kappertjes
- 1 appel in kleine stukjes gesneden
- diverse soorten sla
Instructies
- Snijd ontbijtspek in reepjes en bak deze knapperig bruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Je kunt ze ook heel laten en tussen bakpapier in de oven bakken in ca. 20 minuten bij 165 graden Celsius.
- Snijd de camembert in dunne puntjes.
- Klop een sausje van het sap van ½ sinaasappel, 1 eetlepel olie, 1 theelepel honing, 1 uitgeperst teentje knoflook, peper en zout en 2 eetlepel kappertjes.
- Verdeel de sla in een schaal, strooi de spekjes en appel overheen.
- Leg de puntjes camembert op de sla en schenk de dressing eroverheen.
- Dit gerecht is een lekker voorafje of bij de lunch, brunch of diner.