Camembert of geitenkaas salade

130

Camembert of geitenkaas salade

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr dun gesneden ontbijtspek of pancetta
  • 250 gr camembert of geitenkaas
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1 eetl olie
  • 1 theel honing
  • teentje knoflook
  • 2 eetl kappertjes
  • 1 appel in kleine stukjes gesneden
  • diverse soorten sla

Instructies

  • Snijd ontbijtspek in reepjes en bak deze knapperig bruin. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Je kunt ze ook heel laten en tussen bakpapier in de oven bakken in ca. 20 minuten bij 165 graden Celsius.
  • Snijd de camembert in dunne puntjes.
  • Klop een sausje van het sap van ½ sinaasappel, 1 eetlepel olie, 1 theelepel honing, 1 uitgeperst teentje knoflook, peper en zout en 2 eetlepel kappertjes.
  • Verdeel de sla in een schaal, strooi de spekjes en appel overheen.
  • Leg de puntjes camembert op de sla en schenk de dressing eroverheen.
  • Dit gerecht is een lekker voorafje of bij de lunch, brunch of diner.

Notities

Pancetta uitgebakken in de oven
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vegetarisch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht