Bloemkool couscous met tuinkruiden
Bloemkoolrijst of couscouskorrels van bloemkool is erg populair geworden. Je kunt er vele gerechtjes mee maken. Ook als salade erg lekker en met verschillende oliesoorten te bereiden.
Equipment
- 1 Keukenmachine
- 1 hapjespan of koekenpan om in te bakken
Ingrediënten
- 500 gram bloemkool stukje met stronk en al gewassen
- 4 eetlepels olijfolie of geroosterde koolzaadolie of sesamolie
- 1 theelepel couscous kruiden of Ras el Hanut
- peper en zout naar smaak
- 1 fijn gesnipperd uitje
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 2 eetlepels fijn gehakte peterselie, selderij, bieslook, munt of een combinatie hiervan
Instructies
- Maal de bloemkool stukjes in de keukenmachine met behulp van de 'pulse knop' to grootte van couscouskorrels
- Maak de pan warm en doe hierin de olie
- Fruit het uitje glazig en voeg dan de knoflook toe
- Peper en zout toevoegen en de bloemkool couscous
- 3 minuten roerbakken en dan de tuinkruiden erbij en op smaak maken met peper en zout
- Zowel koud, lauw als warm te serveren
- Je kunt ook het roerbakken weglaten en als salade serveren
Notities
Dit bijgerecht kun je bij talloze recepten gebruiken. Bij gevulde- of gegrilde groenten, salade, bij hoofdgerechten, BBQ en nog veel meer.