Pamelas – geconfijte sinaasappelschil
Dit lekkere snoepje kun je serveren bij de koffie of thee als friandises
Ingrediënten
- 5 stuks sinaasappel
- 250 gram kristalsuiker
Instructies
- Snijdt van de sinaasappel de boven en onderkant af
- Snijdt daarna van boven naar onderen de schil in repen van het vruchtvlees af
- Snijdt de schil in reepjes van ca. 1/2 cm breed
- Neem een pan en doe hierin de sinaasappelschilletjes
Voeg hier koud water bij en een snufje zout en breng dit aan de kook
- Als het aan de kook is giet je het water eraf
- Herhaal dit nog 2 x
Als je het water er voor de 3de keer af hebt gegoten doe je de suiker erbij met 4 eetlepels water
- Zet het vervolgens op een zeer laag vuur en laat dit ca. 6 uur confijten
- Af en toe een beetje water toevoegen
- Als de schillen doorzichtig zijn kun je de schillen uit de pan halen en op bakpapier leggen
- Als ze afgekoeld zijn dan haal je ze door de suiker en zijn ze klaar om te serveren