Pamelas – geconfijte sinaasappelschil

109

Pamelas – geconfijte sinaasappelschil

Dit lekkere snoepje kun je serveren bij de koffie of thee als friandises
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 5 stuks sinaasappel
  • 250 gram kristalsuiker

Instructies

  • Snijdt van de sinaasappel de boven en onderkant af
  • Snijdt daarna van boven naar onderen de schil in repen van het vruchtvlees af
  • Snijdt de schil in reepjes van ca. 1/2 cm breed
  • Neem een pan en doe hierin de sinaasappelschilletjes

Voeg hier koud water bij en een snufje zout en breng dit aan de kook

  • Als het aan de kook is giet je het water eraf
  • Herhaal dit nog 2 x

Als je het water er voor de 3de keer af hebt gegoten doe je de suiker erbij met 4 eetlepels water

  • Zet het vervolgens op een zeer laag vuur en laat dit ca. 6 uur confijten
  • Af en toe een beetje water toevoegen
  • Als de schillen doorzichtig zijn kun je de schillen uit de pan halen en op bakpapier leggen
  • Als ze afgekoeld zijn dan haal je ze door de suiker en zijn ze klaar om te serveren
Gang: Dessert, High Tea
Keuken: Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht