Deze heerlijke Franse chocoladetaart is leuk om te maken en als taart of als dessert te serveren.
Porties 12personen
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Equipment
1 Spatel
Ingrediënten
1 chocolade kapsel
250 gram chocolade mousse
200 gram crème fraîche met 50 gram suiker opgeslagen
100 gram abricozenconfiture (jam)
Aanzetsel van bv. Chocolade hagelslag of i.d.
Trempeer suikerwater met crème de cacao
Recept hiervoor:
1 liter suikerwater
2 dl. Crème de cacao
Instructies
Snijd het kapsel in drie lagen.
Houdt de stand van de kapsellagen in de gaten en markeer deze eventueel.
Bij het opnieuw stapelen van de taart is dit belangrijk, zodat de taart niet scheef komt te staan als het kapsel scheef gesneden is.Markeer d.m.v. door aan de zijkant 1 kleine inkeping te maken verticaal met een mes.
Leg de gesneden plakken kapsel in de goede volgorde naast elkaar.
Leg de onderste laag op een rond stukje geknipt karton of de bodem van de springvorm.
Smeer op de onderste laag kapsel een dun laagje abrikozen confiture.
Hierop een dun laagje crème fraîche smeren.
Leg hierop de tweede laag kapsel.
Besprenkel (trempeer) deze met een beetje suikerwater/crème de cacao.Smeer hierop eveneens crème fraîche en leg nu de bovenste laag kapsel hierop.Besprenkel (trempeer) deze met een beetje suikerwater/crème de cacao.
Smeer hierop een laagje chocolademousse en smeer dit ook aan de zijkant van de taart.
Neem het aanzetsel bij je en duw met je hand dit tegen de zijkant van de taart aan.
Garneer naar eigen inzicht met de overgebleven chocolademousse de taart.Laat deze opstijven in de koelkast.