Appel crumble
Een leuk recept om makkelijk een appelcrumble te maken per persoon
Equipment
- 4 cocotte vormpjes ramakin
Ingrediënten
- 110 gram Roomboter Hard in kleine blokjes gesneden
- 90 gram Suiker
- 60 gram Bloem
- 2 theelepels Kaneel of koekkruiden
- 3 Appels Elstar Geschild en in blokjes van 1/2 cm gesneden
- 2 eetlepels gesmolten roomboter
Instructies
- Meng de bloem, suiker, boter, 1 theelepel kaneel of koekkruiden met elkaar in een mengkom totdat er kruimels ontstaan. Stop dan met mengen.
- Schil de appels en snijdt ze in blokjes van 1/2 cm
- Meng de blokjes met 1 theelepel kaneel of koekkruiden en de gesmolten roomboter
- Verdeel de appel in de vormpjes
- Schep hierop de crumble
- Neem een apart bakvorm en strooi daar de overige crumble op
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Bak de crumble in 30 minuten en tegelijkertijd de andere crumble in de bakvorm
- Als de crumble klaar is, uit de oven halen
- Laat de crumble uit de bakvorm afkoelen en kruimel hiervan een beetje over de 4 bakjes. Direct nog warm serveren
- TIP: Je kunt er bijvoorbeeld slagroom of vanilleroomijs bij serveren
Notities
TIP: Je kunt er bijvoorbeeld slagroom of vanilleroomijs bij serveren.