Wonton ravioli met kip, truffel en kwarteleitje

143

Wonton ravioli met kipfilet, truffel en kwartelei

Deze wonton ravioli kun je maken met diverse vullingen. Denk aan zalm , gehakte gamba’s, mousses van kipfilet, groenten etc. De velletjes lenen zich erg goed voor diverse vormen en kun je ook als luxe gerecht serveren met een heldere bouillon als extra toevoeging.

Ingrediënten

  • 8 Wonton velletjes
  • 100 gram kipfilet
  • 1 dl room
  • 4 kwarteleitjes 1 minuut gekookt en daarna gepeld
  • 1 theelepeltje truffeltapenade

Instructies

  • Maken van de vulling.
  • Snijd de kipfilet in stukken en bestrooi ze met peper en zout en pureer ze met de keukenmachine/magimix.
  • Als ze goed glad is de room toevoegen als de machine draait.
  • Dan de truffeltapenade toevoegen en uit de machine halen en in een spuitzak doen.
  • Wonton vullen
  • Leg de wonton velletjes op een werkplank en smeer 4 velletjes dun in met de dooier(geel) van het ei.
  • Spuit in het midden van de wonton de kipfiletmousse en leg hierop het zachte kwarteleitje
  • Leg het andere wonton velltje op de kwartelei met de vulling en druk ze voorzichtig dicht.
  • Steek met een ronde steker of snijd met een mes een ronde vorm van het pakketje
  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de wonton/ravioli in 4 minuutjes gaar. Draai ze na 2 minuten even om in de pan, zodat beide kanten gaar zijn.
  • Dan de ravioli uit de pan scheppen en op een stukje keukenpapier droog deppen. vervolgens in een bord leggen en een saus of groentenbouillon op de ravioli gieten en afgarneren met cresse of groene kruiden.
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht