Verse pasta
Eigen gemaakte pasta is leuk om te maken. Als je eenmaal de slag te pakken hebt is het makkelijk
Ingrediënten
- 50 gram Semola / Durobloem / harde Italiaanse bloem
- 350 gram Italiaanse bloem 00
- 6 eidooiers
- 3 hele eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- afgestreken theelepel zout
Instructies
- Maak een deeg van de ingrediënten in een keukenmachine / mixer met deeghaken of platte “bisschop”.
- Laat de deeg 2 uur rusten en verdeel het dan in 8 gelijke porties
- Neem de pasta machine en zet deze op de ruimste stand en draai hierin een deeg plak doorheen
- Vouw de deegplak dubbel en draai deze een kwartslag, zodat de opening van de deegplak als eerste de pasta machine in gaat en rol deze er doorheen.
- Herhaal dat minimaal 5 keer, zodat de elasticiteit uit het deeg is.
- Zet de rollen 1 stand dichter bij elkaar en ga dan de plak dunne uitrollen en doe dat telkens tot de 1 na laatste stand
- Leg dan de ontstane plak op een licht bebloemde werkbank, als je ravioli wilt gaan maken. Gebruik hiervoor Semolabloem.
- Als je tagliatelle wilt maken, zet je het meshulpstuk op de pastamachine en snijd je de plakken in de gewenste vorm. Tagliatelle of spaghetti.
- De kooktijd voor deze verse pasta is ongeveer 6-8 minuten en kook ze in kokend water met ruim zout.
- De ravioli duurt 2 minuten langer