Verse pasta

Eigen gemaakte pasta is leuk om te maken. Als je eenmaal de slag te pakken hebt is het makkelijk
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram Semola / Durobloem / harde Italiaanse bloem
  • 350 gram Italiaanse bloem 00
  • 6 eidooiers
  • 3 hele eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • afgestreken theelepel zout

Instructies

  • Maak een deeg van de ingrediënten in een keukenmachine / mixer met deeghaken of platte “bisschop”.
  • Laat de deeg 2 uur rusten en verdeel het dan in 8 gelijke porties
  • Neem de pasta machine en zet deze op de ruimste stand en draai hierin een deeg plak doorheen
  • Vouw de deegplak dubbel en draai deze een kwartslag, zodat de opening van de deegplak als eerste de pasta machine in gaat en rol deze er doorheen.
  • Herhaal dat minimaal 5 keer, zodat de elasticiteit uit het deeg is.
  • Zet de rollen 1 stand dichter bij elkaar en ga dan de plak dunne uitrollen en doe dat telkens tot de 1 na laatste stand
  • Leg dan de ontstane plak op een licht bebloemde werkbank, als je ravioli wilt gaan maken. Gebruik hiervoor Semolabloem.
  • Als je tagliatelle wilt maken, zet je het meshulpstuk op de pastamachine en snijd je de plakken in de gewenste vorm. Tagliatelle of spaghetti.
  • De kooktijd voor deze verse pasta is ongeveer 6-8 minuten en kook ze in kokend water met ruim zout.
  • De ravioli duurt 2 minuten langer

Notities

Begin van het deeg maken
 
Meng met je vingers of vork het ei door de bloem. Van binnen naar buiten toe.
 
Maak vervolgens 1 bal van het deeg

Laat het deeg rusten gedurende 1 uur in de koelkast

Een klein gedeelte van het deeg uitrollen op de ruimste stand van de pastamachine

De deeg dubbel vouwen en vervolgens een kwart slag draaien en wederom door de pasta machine draaien. Herhaal dit minimaal 5 keer
Daarna de stand van de rollenafstand kleiner maken tot de een na laatste dikte en de pasta uitrollen. Dit doe in 3 stappen vanaf de grootste opening tot aan de een na grootste opening
                 
 
Gang: Diner, Lunch, Pasta
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht