Pasta Venkelsaus

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol in kleine stukjes gesneden van 1/2 x 1/2 cm
  • 1 klein courgette in kleine blokjes van 1/2 x 1/2 cm gesneden
  • 1/2 fijn gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 5 dl slagroom
  • peper en zout
  • 200 gram gekookte pasta oortjes

Instructies

  • Neem een hapjes pan en verhit deze voor
  • Giet in de pan 4 eetlepels druivenpit olie of olijfolie
  • Doe de uitjes in de pan en bak deze glazig in ca. 2 minuutjes en voeg een beetje peper en zout toe.
  • Voeg de knoflook toe en bak dit 30 seconden zachtjes mee.
  • Voeg de venkel toe en bak deze op een matig vuur 3 minuutjes mee.
  • Blus dit af met de witte wijn en laat dit tot de helft inkoken
  • Voeg de room toe en breng het geheel op smaak en laat het zachtjes koken.
  • Voeg de courgette toe en daarna de pasta oortjes en laat dit nog 3 minuutjes koken. proef het nog even na en voeg eventueel nog peper en zout toe.
  • Maak onder tussen diepe borden warm en de vis of vlees in de oven warm/ gaar. in de tijd die er voor staat.
  • BV de zeewolf nog 8 minuten of kipfilet nog 10 minuten. Houdt er rekening mee met de planning dat de vis of vlees in de oven gaat als je begint met het maken van de saus of als je de venkel gebakken hebt. Deze planning kun je leren toepassen,
  • Schep de pasta venkelsaus in een warm bord en leg hierop de vis of vlees. je kunt het ook alleen met geraspte Pardano kaas eten en rucolasla. Eet smakelijk!
Gang: Bijgerecht, Diner, Groente, Lunch, Saus, Vegetarisch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans
Trefwoord: Saus
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht