Pasta Carbonara

166

Pasta carbonara

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram Pasta zoals linguine of spaghetti
  • 3 eieren
  • 50 gram slagroom
  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • 100 gram blokjes gerookt spek of bacon
  • Peper uit de molen

Instructies

  • Klop eerst de eieren en de room door elkaar
  • Bak de ui en de spekjes in een koekenpan en houdt dit warm
  • Kook ondertussen de pasta in kokend water bijna beetgaar
  • Giet ze af en vang het kookvocht op in een andere pan of schaal.
  • Giet vervolgens nogmaals het kookvocht over de pasta en vang dit weer op. Op deze manier giet je het meeste zetmeel eraf.
  • Dit vocht heb je nodig om de carbonara goed te kunnen maken
  • Doe de pasta in de koekenpan met de ui en spek en verwarm dit verder
  • Giet er een beetje kookvocht bij en vervolgens de helft van het ei-roommengsel en roer dit op een laag vuur door de pasta heen
  • Als de saus iets dikker wordt nog een schepje kookvocht en het overige ei-roommengsel toevoegen en goed doorroeren of met een vleestang
  • Daarna verwarmen maar niet te heet , anders krijg je roerei in je pasta
  • Direct serveren met eventueel rucola salade
Gang: Diner, Lunch, Pasta
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht