Pasta carbonara
Ingrediënten
- 250 gram Pasta zoals linguine of spaghetti
- 3 eieren
- 50 gram slagroom
- 1 fijn gesnipperd uitje
- 100 gram blokjes gerookt spek of bacon
- Peper uit de molen
Instructies
- Klop eerst de eieren en de room door elkaar
- Bak de ui en de spekjes in een koekenpan en houdt dit warm
- Kook ondertussen de pasta in kokend water bijna beetgaar
- Giet ze af en vang het kookvocht op in een andere pan of schaal.
- Giet vervolgens nogmaals het kookvocht over de pasta en vang dit weer op. Op deze manier giet je het meeste zetmeel eraf.
- Dit vocht heb je nodig om de carbonara goed te kunnen maken
- Doe de pasta in de koekenpan met de ui en spek en verwarm dit verder
- Giet er een beetje kookvocht bij en vervolgens de helft van het ei-roommengsel en roer dit op een laag vuur door de pasta heen
- Als de saus iets dikker wordt nog een schepje kookvocht en het overige ei-roommengsel toevoegen en goed doorroeren of met een vleestang
- Daarna verwarmen maar niet te heet , anders krijg je roerei in je pasta
- Direct serveren met eventueel rucola salade