Kip Picata

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 44 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets met vel
  • Olijfolie
  • Pasta of risotto
  • Picata Beslag
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Saus
  • 1 eetlepel truffelpuree
  • 1/2 gesnipperde ui gebakken
  • Scheutje vieux
  • 3 dl. Room
  • Peper en zout
  • Eventueel champignons

Instructies

  • Haal van de kipfilets het haasje eraf.
  • Maak een beslag van de eieren, kaas en pesto.
  • Snijd de kipfilet in dunne plakken, peperen en zouten en haal ze door de bloem.
  • Doop de plakken aan 1 kant in het Picatabeslag en bak ze in een dun laagje olijfolie goud bruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een schaal.
  • Kook de pasta voor en spoel ze koud, daarna de pasta opzetten met de room, ui, vieux en truffelpuree.
  • Warm maken en eventueel gesneden gebakken champignons toevoegen.
  • Vieux, peper en zout toevoegen.
  • Onder tussen het groente garnituur warm maken om zo het hoofdgerecht op de borden te dresseren.
  • Serveren:
  • Leg de kip nog ca. 8-10 minuten in de oven op 180 – 200 graden.
  • Maak de borden even warm in de oven.
  • Doe het groenten / pasta garnituur in het midden van het bord en leg hierop twee of drie stukjes filet.
  • Giet hierom de saus.
  • Garneer het geheel met een takje groen. Peterselie, dragon, dille waterkers of kervel.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht