Kip Picata
Ingrediënten
- 2 kipfilets met vel
- Olijfolie
- Pasta of risotto
- Picata Beslag
- 3 eieren
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Saus
- 1 eetlepel truffelpuree
- 1/2 gesnipperde ui gebakken
- Scheutje vieux
- 3 dl. Room
- Peper en zout
- Eventueel champignons
Instructies
- Haal van de kipfilets het haasje eraf.
- Maak een beslag van de eieren, kaas en pesto.
- Snijd de kipfilet in dunne plakken, peperen en zouten en haal ze door de bloem.
- Doop de plakken aan 1 kant in het Picatabeslag en bak ze in een dun laagje olijfolie goud bruin.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een schaal.
- Kook de pasta voor en spoel ze koud, daarna de pasta opzetten met de room, ui, vieux en truffelpuree.
- Warm maken en eventueel gesneden gebakken champignons toevoegen.
- Vieux, peper en zout toevoegen.
- Onder tussen het groente garnituur warm maken om zo het hoofdgerecht op de borden te dresseren.
- Serveren:
- Leg de kip nog ca. 8-10 minuten in de oven op 180 – 200 graden.
- Maak de borden even warm in de oven.
- Doe het groenten / pasta garnituur in het midden van het bord en leg hierop twee of drie stukjes filet.
- Giet hierom de saus.
- Garneer het geheel met een takje groen. Peterselie, dragon, dille waterkers of kervel.