Italiaanse lasagne

139

Italiaanse lasagne

Porties 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Ingrediënten

  • Voor de lasagnesaus:
  • 100 gram boter of 1 dl olijfolie
  • 125 gram bloem gezeefd
  • ½ liter bouillon
  • ½ liter melk
  • 200 gram tomatenpuree
  • 1 courgette en brunoise
  • 1 aubergine en brunoise
  • 1 ui en brunoise
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 geraspte kleine winterpeen
  • Rauwe lasagnevellen
  • 1 theelepeltje oregano
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Smelt de boter of olie en voeg hier de ui aan toe en fruit deze aan.
  • Hierna de, courgette, aubergine, oregano, knoflook, winterpeen Provençaalse kruiden mee fruiten. Daarna het gehakt toevoegen en gaar maken.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur deze.
  • Voeg de bloem toe. Verhit dit geheel enige minuten.
  • Voeg de bouillon en de melk toe en laat dit langzaam aan de kook komen.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Pasta
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht