Bolognesesaus

205

Bolognesesaus

Porties 4

Ingrediënten

  • 10 tomaten gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui gesnepiierd
  • 2 fijn gesneden teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse oregano of 1 eetlepel gedroogde
  • 1 geraspte winterpeen van 200 gram
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 500 gram rund- of kalfs gehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de olie in de pan en verhit deze, voeg hieraan de ui toe en fruit deze aan.
  • Hierna de knoflook mee laten fruiten. Voeg dan de tomaten puree toe en laat deze even 30 seconden mee bakken.
  • Dan de tomaten en de oregano toevoegen. Laat dit langzaam aan de kook komen en laat de smaken minimaal 45 minuten zachtjes doorkoken.
  • Bepaal nu de juiste dikte van de saus. Is de saus te dik dan een beetje water toevoegen. Breng de saus nu op smaak.
  • Direct serveren is mogelijk. Als je ze langer zachtjes laat smoren met een deksel op de pan wordt de saus nog lekkerder. Neem hiervoor gerust een uurtje de tijd voor. Let er wel op dat ze niet te dik wordt of aanbrand!
  • Bak ondertussen de gehakt rul met een vork en peper en zout en voeg dit na ongeveer een halfuurtje toe.
  • Voeg op het laatst de mascarpone erbij als je hem romiger wilt maken en maak het geheel lekker op smak met peper en zout.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Vlees
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht