Rogvleugel met een sinaasappel- kappertjes saus
Ingrediënten
- 1 rogvleugel van 700-800 gram
- Peper en zout
- Italiaanse bloem – Semola – harde bloem
- 8 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken
- Voor de saus:
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepel kappertjes
- 1/2 gesnipperd uitje
- 25 gram roomboter
- 1 dl crème fraîche
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven op 180 graden Celsius. Schil de sinaasappel en snijdt de partjes tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de vliezen en vang dit op om in de saus te doen.
- Verdeel de rogvleugel in 4 gelijke stukken. peper en zout deze stukken aan beide zijde. Bestrooi deze ook aan twee kanten met bloem.
- Neem een anti-aanbakpan en verwarm deze op het vuur – hittebron. Giet de olie in de pan.
- Als de olie heet is de rogvleugel stukken in de pan leggen en even laten liggen om ze aan te bakken. Doe dit aan beide kanten gedurende 2 minuten aan beide kanten.
- Neem een platte schaal en leg de vis hierop.
- Als je de vis wilt garen dan duurt dit ca. 10 minuten in de oven.
- Voor de saus giet eerst de olie uit de pan en doe hierin de 25 gram boter:
- Bak in de pan het uitje glazig en daarna de kappertjes.
- Giet hierop de 2 eetlepels sinaasappelsap, crème fraiche en kook deze een beetje in en maak de saus op smaak met peper en zout.
- Je kunt hier ook nog fijn gesneden prei aan toevoegen. Op het laatst de sinaasappelpartjes in de saus doen en licht verwarmen.