Rode wijnsaus
Ingrediënten
- klontje ca. 25 gram roomboter om in te bakken
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 plakjes bacon in stukjes gesneden
- 1 rijpe peer in stukken gesneden
- 1 stukje winterpeen in blokjes gesneden
- 10 cm prei in 1/2 ringetjes gesneden
- 5 champignons in plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- peper uit de molen
- 1 fles rode kookwijn
- 1 dun plakje ontbijtkoek
- 25 gram roomboter in blokjes om te monteren / binden
Instructies
- Bak in de roomboter sjalotje aan / glazig
- Bak dan de bacon een paar minuutjes mee
- Voeg de peer, wortel, prei, champignons en knoflook toe en bak dit rustig gedurende 4-5 minuten op een laag vuurtje
- Blus het geheel af met de rode wijn en laat dit gedurende 1 uur zachtjes koken zonder deksel
- Als dit gebeurt is giet je alles door een bolzeef en vang je de rode wijn op in een andere pan en kook je dit in tot ca. 2 dl
- Neem eerst een klein stukje van de ontbijtkoek en bindt de saus hier een beetje mee en breng de saus alvast op smaak met peper en zout
- Als de saus lekker is en ietsje dikker kun je de de roomboter toevoeg op het laatst en dan mag de saus niet meer koken maar kun je hem warm houden door hem af en toe vlak voor het serveren op een laag vuurtje te verwarmen.