Parmezaanse kaas koekjes
Hier is een heerlijk recept voor krokante Parmezaanse kaas koekjes, perfect voor bij het aperitief!
Ingredients
- 100 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 100 gr Bloem
- 75 gr Koude boter in blokjes gesneden
- 1 eidooier
- 1 snufje zout
- 1 snuf Peper uit de molen
Instructions
Het deeg
- Meng de bloem, Parmezaanse kaas, dooier, zout en peper in een kom. Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg.
- Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Vorm een rol van ongeveer 4 cm dik en wikkel deze in plasticfolie. Of twee rolletjes van 2 cm dik als je kleine koekjes wilt maken.
- Laat rusten: Leg de deegrol minstens 30 minuten in de koelkast, zodat het steviger wordt.
Oven voorverwarmen
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijden & Afbakken
- Snijd de deegrol in plakjes van ongeveer 5 mm dik en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 12-15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Serveertip
- Serveer de koekjes met een glaasje witte wijn, champagne of een frisse aperitiefcocktail. Je kunt ze ook combineren met een tapenade of een beetje vijgencompote voor een extra smaakdimensie.