Parmezaanse koekjes

331

Parmezaanse kaas koekjes

Hier is een heerlijk recept voor krokante Parmezaanse kaas koekjes, perfect voor bij het aperitief!
Voorbereidingstijd 1 uur
1 uur
Totale tijd 2 uur

Ingredients

  • 100 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 100 gr Bloem
  • 75 gr Koude boter in blokjes gesneden
  • 1 eidooier
  • 1 snufje zout
  • 1 snuf Peper uit de molen

Instructions

Het deeg

  • Meng de bloem, Parmezaanse kaas, dooier, zout en peper in een kom. Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Vorm een rol van ongeveer 4 cm dik en wikkel deze in plasticfolie. Of twee rolletjes van 2 cm dik als je kleine koekjes wilt maken.
  • Laat rusten: Leg de deegrol minstens 30 minuten in de koelkast, zodat het steviger wordt.

Oven voorverwarmen

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijden & Afbakken

  • Snijd de deegrol in plakjes van ongeveer 5 mm dik en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 12-15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Serveertip

  • Serveer de koekjes met een glaasje witte wijn, champagne of een frisse aperitiefcocktail. Je kunt ze ook combineren met een tapenade of een beetje vijgencompote voor een extra smaakdimensie.
Gang: Amuse, Borrelhapjes, Crunch, Kaas
Keuken: Frans
Diet: Ei, Gluten, Vegetaries
Trefwoord: Parmezaanse kaas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht