Asperges panna cotta

836

Asperges panna cotta

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram Asperges onderkanten geschild en in stukken gesneden van ca 2 cm De koppen apart houden en blancheren
  • 2,5 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Werkwijze Panna cotta
  • Bak de ui en de knoflook met peper en zout in 2 eetlepels olijfolie
  • Breng de melk en de room aan de kook met de gesneden asperges
  • Doe alles bij elkaar en kook de asperges gaar en pureer dit pijn met de staafmixer of blender
  • Voeg de geweekte gelatine toe en laat dit oplossen
  • Breng het geheel op smaak en laat dit mengsel afkoelen
  • Als het koud en nog vloeibaar is giet het dan in serveerschaaltjes of glas naar keuze
  • Garneer het af met takjes cresse of peterselie en asperge koppen gebrande en gehakte hazelnoot
  • Giet er nog een paar druppeltjes olijfolie extra vierge overheen.
  • Als extra garnering kun je ook nog groene asperge puntjes geblancheerd erbij
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht