Asperges panna cotta
Ingrediënten
- 250 gram Asperges onderkanten geschild en in stukken gesneden van ca 2 cm De koppen apart houden en blancheren
- 2,5 dl room
- 1 dl melk
- 2 blaadjes gelatine
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Werkwijze Panna cotta
- Bak de ui en de knoflook met peper en zout in 2 eetlepels olijfolie
- Breng de melk en de room aan de kook met de gesneden asperges
- Doe alles bij elkaar en kook de asperges gaar en pureer dit pijn met de staafmixer of blender
- Voeg de geweekte gelatine toe en laat dit oplossen
- Breng het geheel op smaak en laat dit mengsel afkoelen
- Als het koud en nog vloeibaar is giet het dan in serveerschaaltjes of glas naar keuze
- Garneer het af met takjes cresse of peterselie en asperge koppen gebrande en gehakte hazelnoot
- Giet er nog een paar druppeltjes olijfolie extra vierge overheen.
- Als extra garnering kun je ook nog groene asperge puntjes geblancheerd erbij