Pizzadeeg

Dit deeg is voor 2 bodems
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten

Ingrediënten

  • Half zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1,5 dl handwarm water om de gist in op te lossen
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Halve theelepel zout

Instructies

  • Bereiding voor het pizzadeeg om je eigen pizza te maken: Los de gist en de suiker in 1 dl handwarm water op in een kommetje. laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
  • Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de gistoplossing erin. Schenk 3 eetlepels handwarm water en de olie bij het gistmengsel en strooi het zout over de bloem. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg dat niet meer plakt.
  • Vorm van het deeg een bal en leg deze in een kom, dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30 – 45 minuten rijzen (maak tijdens het rijzen de vulling voor de pizza)
  • Verdeel het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem, druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van circa 20 cm. Leg het deeg op een beboterende bakplaat en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen, maak met een vork kleine gaatjes in de bodem zodat u pizza’s lekker luchtig en knapperig worden! verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodems. Bak de pizza’s in het midden van een voorverwarmde oven (225 graden) in ca. 10 minuten gaar.
Gang: Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Vooraf
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Diet: Gluten
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht