Een variatie op het wereldberoemde “Egg Benedict” ofwel gepocheerd ei met een Hollandaisesaus met nu gerookte Noorse zalm in de hoofdrol. De gerookte smaak van de zalm komt extra tot zijn recht in deze heerlijke combinatie.
Noorse Egg Benedict
Leuk en makkelijk om te maken
Equipment
- 1 Schuimspaan
- 1 Rubberen spatel
- 1 Steelpannetje
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 2 verse scharreleieren (witte schaal)
- 100 gram gerookte zalm
- Voor de Hollandaisesaus
- 1 dl witte wijn
- 1 cl natuurazijn
- 250 gram roomboter
- 4 stuks eidooiers
- Peper en zout
Instructies
- HOLLANDAISESAUS
- De gesnipperde sjalotjes samen met de gekneusde peperkorrels zachtjes fruiten.
- Blus dit af met de witte wijn en azijn.
- Laat dit kort en zachtjes koken, Dit duurt ca. 1 minuut
- Aflaten koelen en de dooiers erbij doen en au bain marie de eieren gaar kloppen, maar geen roerei.
- Dan de gesmolten boter zonder vocht in het begin druppels gewijs toevoegen en blijven kloppen van het vuur af, halverwege de boter meer toevoegen.
- De saus is gereed als alle boter op is, dan op smaak maken met peper en zout.