Bread and butter pudding
Ingrediënten
- boter om in te veten
- bruine Basterdsuiker
- 200 gr briochebrood
- hand vol sultana rozijnen geweekt in de Mandarine Napolion
- 3 el abrikozen jam verwarmt en gezeefd
- ½ liter melk
- 35 gram custard
- 80 gram kristalsuiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillestokje
Instructies
- Snijd de brioche in plakjes of blokjes Laat de korst er aan dat geeft een mooie kleur schakering. Meng het met de rozijnen. En schenk nog wat Bailys of rum erover.
- Schaaltjes goed invetten met boter en de binnenzijde goed bestrooien met basterd suiker anders gaat het plakken.
- Melk met het open gesneden vanillestokje met 50 gram suiker laten koken. (een beetje melk achterhouden)
- Meng de custard, 30 gram suiker, eidooiers en het beetje melk in een kom.
- Giet de kokende melk bij deze massa.
- Breng de crème nu weer aan de kook en laat ze even koken.
- Koud kloppen met de mixer.
- Bereiding broodpudding: Deel 2/3 van de abrikozen jam over de bodems van de schaaltjes.
- Schep hierop de brioche en rozijnen schenk hierover de creme anglaise. Laat het 5 min staan.
- Warm de oven op elektrische 180 graden Celsius. Gasoven op 4.
- Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven. Dan lager naar 160/140/3 en gaar 10-15 min na. Eventueel de bovenkant glazuren met de resterende abrikozen jam.
- Zet ze enkele minuten terug in de oven.
- Tip: Je kunt het ook in een grote ovenschaal maken en daarna in blokjes snijden.Lauw-warm serveren eventueel met een bolletje roomijs.