Zoetzuur om vis te marineren
Marineren om een product "gaar" te maken is al eeuwen oud. Ook wel fermenteren genoemd. De eiwitten ondergaan een reactie proces en veranderen in eetbare cellen. Met vis wordt dit ook wel bij chevice gedaan. Een garingsproces van limoen, citroen, zout en olijfolie. In dit recept maken we een zoetzuur om rauwe vis in te leggen. Na een paar uur wordt ze gaar en klaar om te bereiden, serveren.
Equipment
- 1 Plastic bak om te marineren
Ingrediënten
- 1 dl natuurazijn of witte aceto balsamico
- 3 dl water
- 75 gr suiker
- 1/2 theelepeltje zout
Instructies
- Kook alle ingrediënten in een kookpan en laat het afkoelen in een platte schaal
- Maak de makreel of andere vis schoon en leg de filets in de koude marinade gedurende 2-3 uur
- Haal de filets uit de marinade en dep ze goed droog
- Maak het gerecht op naar eigen inzicht