Zeewolffilet Picata met een lauw warme dressing met tomaat en olijven
Ingrediënten
- 300 gram zeewolffilet
- Picata beslag
- 2 eieren
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Pesto
- Peper en zout
- Dressing
- 3 delen olijfolie
- 1 deel Aceto balsamico
- Gepureerde gedroogde pommedoritomaten op olie
- Zwarte olijven zonder pit
- Peper en zout
Instructies
- Maak een beslag van de eieren, kaas en pesto.
- Snij de zeewolf filet in stukken van ca. 10 cm breed.
- Doop de stukken aan 1 kant in het Picata beslag en bak ze in de olie goud bruin.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een schaal met de picata naar boven.
- Maak de dressing ondertussen lauw warm.
- De groente en/of aardappel garnituur warm maken om zo het hoofdgerecht op de borden te dresseren.
- Serveren:
- Leg de kip nog ca. 7- 8 minuten in de oven op 180 – 200 graden. Maak de borden even warm in de oven. Doe het groenten / aardappelgarnituur in het midden van het bord en leg hierop twee of drie stukjes filet. Giet hierop en omheen de dressing.
- Garneer het geheel met een takje groen. Peterselie, dragon, dille waterkers of kervel.