Zeebaars op de huid gebakken met fijne groenten en zoete aardappel

319

Zeebaars op de huid gebakken met fijne groenten en zoete aardappel

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 Zeebaars filets met vel zonder graat
  • stukje winterpeen van 5 cm in kleine blokjes gesneden van 5 x 5 mm
  • Plak van knolselderij in kleine blokjes gesneden van 5 x 5 mm
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden van 5 x 5 mm
  • 1/2 ui in kleine blokjes gesneden van 5 x 5 mm
  • 8-12 groene asperges
  • eventueel sugar snaps
  • 100 gram haricots vert in kleine stukjes gesneden van 5 mm
  • Grote zoete aardappel in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
  • 2 dl slagroom of crème fraiche
  • Peper en zout naar smaak
  • Takjes dille of cresse voor de garnering

Instructies

  • Neem een kleine bakpan en bak de ui en vervolgens de fijn gesneden groenten in 3 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Voeg er vervolgens de room of crème fraiche aan toe en laat dit 1 minuutje zachtjes koken.
  • Bak de zoete aardappel ook in een paar lepels olie en voeg hier op het laatst nog een 1/2 gesnipperde ui aan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Blancheer de sugar snaps of groene asperges 2 minuten in koken water met zout en spoel ze vervolgens koud en zet ze klaar in een klein pannetje met 5 mm bouillon of water met een beetje peper en zout en 10 gram roomboter (1 eetlepel). Dit ga je op het laatst vlak voor het serveren verhitten om het gerecht compleet te maken.
  • Neem een teflonpan en verhit deze goed voor zonder vet of olie.
  • Verwarm de oven op 170 graden Celsius voor. Zet alvast 4 borden in de oven en maak deze warm gedurende 3 minuten. Peper en zout de zeebaars filets en smeer ze in met een eetlepel druivenpitolie of zonnebloemolie.
  • Bak de fiets eerst met de velkant in de hete pan gedurende 1 minuut en 20 seconden. Keer ze dan om en bak ze nog maximaal 5 seconden. Leg de filets op een platte schaal van metaal of een bord
  • Zorg er nu voor dat je de saus en aardappels en asperges in 5 minuten warm maakt, terwijl de zeebaars in de oven wordt geschoven gedurende 5 minuten.
  • SERVEREN
  • Leg de zoete aardappel in het midden van het bord en leg hierop de asperges of sugar snaps.
  • Leg hierop de zeebaars en schep hier de saus met de fijne groenten op. Vervolgens afgarneren met een takje tuinkruid of cresse. Direct serveren!
Gang: Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht